søndag, november 06, 2022

Morten Haugshøj Group & The Street Doctors: Double Up (Morten Haugshøj) LP/CD/DL/stream

 

Det er snart fem år siden, at Morten Haugshøj udsendte den første plade med Morten Haugshøj Group. Pladen hed The Street Doctors og da folk siden har omtalt dem som The Street Doctors, har han for lethedens skyld tilføjet det til gruppenavnet. Guitaristen er I front for en kvintet med Jesper Løvdal (saxofon), Simon Eskildsen (klaver), Thomas Sejthen (bas) og Espen Laub von Lillienskjold (trommer). 

Morten Haugshøj spiller som udgangspunkt klassisk jazz. Han kalder det moderne kontemporær bebop - east coast jazz møder den nordiske lyriske varme. Det handler om at turde, at drømme. At sætte et mål og prøve at nå det. Det er Haugshøjs album et godt eksempel på. Han tror på jazzen og er helt ind til marv og ben, en jazzmand. Han folder sine jazzdrømme ud. Som han selv siger, så har den stil indenfor jazzen som han spiller, trange kår i Danmark. Han viser her at han gør en stor indsats for, at jazz af den slags stadig kan skinne herhjemme.

Han har skrevet alle pladens numre (der er to mindre på vinylen, grundet pladsmangel). Der er en hyldest til guitaristen Pat Martino, der døde sidste år. Der er et nummer til Ukraine og den skønne The T-Rex is coming, der er skrevet til hans fire årige søn. Det er en fornøjelse, at høre de fem musikere, der får Haugshøj numre til boble. Man bliver lige mindet om, at Jesper Løvdal efterhånden er alt for sjældent hørt på tenorsaxofonen. Her er Double up på fed jazzstemning og energi.

Morten Haugshøj

Ingen kommentarer: