fredag, november 04, 2022

Svaneborg Kardyb: Over Tage (Gondwana) LP/CD/DL/stream

 

For et år siden spillede duoen Svaneborg Kardyb på Moorjazz Festival i Herning, som jeg er med til, at lave. Her hviskede de en hemmelighed i øret til jazzbloggeren. De havde skrevet kontrakt med det britiske pladeselskab Gondwana, som Matthew Halsall står i spidsen for. Udover at selskabet har en ekstrem høj coolness faktor i jazzvinylernes vidunderlige verden, så har de udgivet GoGo Penguin, Nat Birchall, Dwight Trible, Portico Quartet og Halsalls egen musik. Den danske duo passer godt ind i det selskab og har med den pladekontrakt i hånden en stor chance for succes udenfor Danmark. 

Det er med stor spænding at jeg hører albummet. De holder fast i stilen som den kendes fra de to foregående albums. Det er enkle melodier der fremføres i minimalistiske klæder. Nikolaj Svaneborgs stemningsfyldte Würlitzerspil suppleret med piano og synth , er i selskab med Jonas Kardybs fantasifulde trommespil, hvor små figurer snurrer sig om finurligheder. Der er spænding, et venligt temperament og behagelige grooves i duoens spil. 

Orbit blev lanceret som førstesinglen - og er med til at vise at de er vokset siden debutpladen i 2019. Trompetisterne Jonas Scheffler og Jakob Sørensen medvirker begge på den og tre andre numre. De tilføjer en ekstra brik til Svaneborg/Kardyb universet. 

Det er en af den slags plader, hvor der gemmer sig så meget godt - og hvor hver enkelt nummer er et hit. Svaneborg Kardyb har udviklet sig og er tro mod sig selv. Så bliver det ikke meget bedre. Det skal desuden tilføjes at de atter har indspillet musikken i Lydhørs Garage i Aarhus sammen med Anders Ørbæk. Den lyd er ikke uden betydning i duoens originale og betagende musik. 

Over Tage får en kæmpeanbefaling herfra.

Svaneborg Kardyb

Ingen kommentarer: