søndag, april 02, 2023

Johannes Gammelgaards Orkester: Ting tager tid (Jaeger Community) CD/DL/stream

 

En Klovborg ost ta’r den tid en Klovborg Ost skal ta’ lyder et gammelt reklameslogan.  Johannes Gammelgaard går et skridt videre med sit nye album, hvor han i titlen konstaterer at Ting tager tid. Et lille budskab der er under voldsomt pres i vores samtid, hvor der er uendeligt meget fart på. Det handler ikke om at reflektere eller undre sig. Det handler om at komme videre i en fart.

Gammelgaard har samlet et otte-mands orkester med fokus på blæserne, hvor der er sat musik til syv Piet Hein tekster som Rikke Nybo synger. 

“Du skal ikke ville det hele.

Du er kun en enkelt del.


Du ejer en verden i verden.


Dén skal du gøre hel.


Een eneste vej skal du vælge,


og være identisk med dén.


De andre veje må vente.


Vi kommer altid igen.”

Med Piet Heins beroligende ord kan vi med ro i sindet sætte farten ned og være tilstede i nuet.

Johannes Gammelgaards musik er lige dele Højskolesangbog, free jazz og uhøjtidelig humor. Det passer så godt til de enkle og kloge tekster der indeholder så meget.

Ting tager tid fortjener din tid. Lyt med og bliv klogere på dig selv og verden omkring dig.

Den rigtige Klovborg osts tid var i øvrigt ovre i 2012, hvor mejeriet i den lille jyske by lukkede. Nu kommer den til verden på et shiny optimeret mejeri, så den kan blive næste uges tilbud i Rema 1000. Reklameslogans forgår - mens Piet Heins tekster består. Tak til Johannes Gammelgaard Orkesters vinkel på Heins tekster.

Jaeger Community

Ingen kommentarer: