torsdag, april 13, 2023

Torbjörn Righard and The Silent Room: Touch the music (Deliberate Music) LP/DL/stream

 

Den svenske tenorsaxofonist Torbjörn Righard lavede den første plade med The Silent Room for 10 år siden - efter 5 år kom der en toer - og nu er den tredje plade klar med Lund-saxofonisten. Helt grundlæggende er det en plade der hylder den gode stemning - og i den grad er med til, at skabe den.

Han har holdt sammen på det samme band i 15 år. Det er Johan Ohlsson på klaver og akkordion, Mats Ingvarsson på bas og Bo Håkansson på trommer. Desuden spiller Svante Lodén congas på tre numre. De starter stille ud med The Ladder og fortsætter med Dream Thing, der ligeledes tager den med ro. Ubatuba er egentlig også ganske rolig - til gengæld har bandet skiftet til reggaerytmer og det fungerer som solskin på sjælen. 

Det er derfor jeg lige så stille er blevet gladere og gladere for pladen. Torbjörn Righard har lavet en plade, hvor der sker flere forskellige ting undervejs. Han har ikke travlt eller vil forcere noget. Der er også skønne elementer af svensk folkemusik, standardjazz, pop og det der ligner. Kort fortalt, så er det en rigtig hyggelig jazzplade.

Deliberate Music

Ingen kommentarer: