torsdag, april 25, 2024

GinmanBlachmanDahl: What’s to come (Storyville) LP/CD/digital

 

Er man velbevandret i rockhistorien spotter man hurtigt coverets reference til to ikoniske pladecovers, nemlig Elvis Presley’s plade fra 1956 og The Clash’s London Calling fra 1979, der var inspireret af Presley coveret. Hvorfor jazztrioen GinmanBlachmanDahl har valgt den reference er aldeles uklart for mig.

De tre enere forenes i trioen og har hængt deres egoer ude i garderoben. De mødes i et virkeligt stærkt øjeblik. 15 korte numre (streaming og CD) og 13 numre på LP’en, der er skabt i øjeblikket. Improviserede stykker der er opstået mens de spillede. Pianisten Carsten Dahl har skabt størstedelen af sin solokarriere på den improviserede musik. Det tager han med ind i trioen, der har eksisteret siden slut-halvfemserne. Stilistisk henter de stor inspiration hos Miles Davis, Thelonious Monk og Bill Evans. 

Thomas Blachman på trommer og Lennart Ginman på bas forstår til fulde hvad det vil sige, at skabe øjeblikkets musik. Her er swing, skarphed, tvivl, beslutsomhed, eksplosioner og stor stor musikalitet. De kan fornemme og skabe en melodi sammen. Det lyder ret vildt - og det er det også. Om det er i skandinaviske skove, avantgarde eller venterums angst blues. De kan fortolke det. 

Bandcamp

Ingen kommentarer: