onsdag, april 24, 2024

Kathrine Windfeld Sextet: Aldebaran (Stunt) LP/CD/digital

 

Hvis jeg aldrig havde hørt noget med hende før, så ville jeg tænke at hun var på vej til at lave en big band plade. Her er stor lyd, dynamik, spændstighed og nogle skarpe arrangementer. Det er en sekstetplade og hun er ikke på vej til at lave en big band plade. Dem har hun allerede lavet en del af, bla. med eget big band.

Det er selvfølgelig pianisten og komponisten Kathrine Windfeld, det drejer sig om. Kathrine Windfeld protesterer ikke, når hun bliver kaldt teorinørd, glæden ved kompleksiteten er blot en side af hendes musikalske DNA. Hun er en følsom og medrivende musikalsk historiefortæller og stemningen på Aldebaran er anderledes end på hendes tidligere udgivelser, musikken er enklere og smukkere. Det er et andet fokus hun har haft med sekstetten end med big band projekterne. Hun har udvidet porteføljen med sekstetten som hun spillet med siden 2020.

Hun har medtaget Johannes Vaht på bas og Henrik Holst Hansen fra sit big band i sekstetten. De tre blæsere i front er polakkerne Tomasz Dabrowski på trompet og Marek Konarski på tenorsax og svenske Hannes Bennich på alt- og tenorsax. Numrene bevæger sig gennem rolige stemninger som på Burnout eller den medrivende og boblende Offroad Excursions. Aldebaran er en godt afbræk fra big band musikken - og noget hun gerne må fortsætte med.

Kathrine Windfeld

Ingen kommentarer: