fredag, april 26, 2024

Victor Peter (egen udgivelse) digital

 

Han er kun 25 år og er på en nærmest umulig mission. Han vil forny bigband musikken. Det havner ofte i Frank Sinatra croonerland, når der er vokal på - hvilket er fedt - men overhovedet ikke nyskabende. Han er dog allerede kommet meget længere end det burde være muligt. Han har lavet sit eget vokal big band album. Det har taget ham 7 år. Med DR Big Band trommeslageren Søren Frost og blæsere fra Aarhus Jazz Orchestra og den erfarne Nikolai Bøgelund som dirigent. En fuldstændigt vild præstation - der fortjener en masse ros.

Den ros er dog kun noget værd, hvis den musik han har indspillet også fungerer. Det gør den. Jeg er vendt tilbage til albummet mange gange, siden jeg modtog den. Åbningsnummeret I’d like it short er ret klassisk - og noget af det fede ved nummeret, er brugen blæserriffs med smæk på. Victor Peter er både rundet af jazz og pop. Der er også dryppet en pæn sjat funk i cocktailen, hvilket vi hører på den efterfølgende What do you know, hvor Victor Peter spiller et lækkert frækt el-klaver. Lady like attitude er en croonerballade og det er her, hvor Victor Peter er allermest klassisk. 

Så sker der lige pludselig noget helt andet. Han begynder at synge på dansk. På nummeret Før eller siden er big bandet sendt udenfor og Victor Peter laver en nærværende popballade, hvor hans vokal og klaver står flot sammen. Der kommer to numre mere på dansk, I kærlighedens ånd og den helt vidunderlige swing-ballade Jeg har vist aldrig fået sagt, der ikke lyder så altmodisch som man kunne frygte. Victor Peter er nemlig en big band vokalist i nutiden. Det bliver ikke banalt og kitschet, selv om der er store følelser og lyd på spil.

En imponerende debut, der burde kaste et nummer eller to i powerplay på P8jazz. 

www.victorpeter.dk

Ingen kommentarer: