torsdag, april 18, 2024

Jonas Johansen Adventure Trio (Zack’s Music) LP/digital

 

Linernotes - teksten bag på coveret, som man ofte ser på jazzplader - kan til tider være meget informative. På Jonas Johansens nye plade, står der eksempelvis at han er medlem nr. 479 af Eventyrernes Klub. Det giver rigtig god mening, når man også skal beskrive musikeren og trommeslageren Jonas Johansen. Han har gennem hele sin musikalske karriere været opdagelsesrejsende, en eventyrer, der er taget ud i Verden for at lære nyt og for at blive inspireret. Asien (særligt Indien), Sydamerika (særligt Brasilien) og Afrika har ofte været destinationerne.


Sammen med guitaristen Thor Madsen og bassisten Lennart Ginman har han lavet Adventure Trio, hvor de spiller Jonas Johansens musik.


Det er ikke verdensjazz eller noget andet, man kunne kalde det, når man blander genrer fra hele verden ind i jazzen. Det er jazz i Jonas Johansens udgave. Han spiller med et lyttende hjerte. Det er noget der besvares af Madsen og Ginman, der har kendt og spillet med Johansen i forskellige sammenhænge i mange år. 


Vi er helt inde i kernen af musikken. De spiller med plads og luft omkring sig. Ginmans rolige bas, Johansens lyriske og distinkte trommespil og Madsens fortællende guitar er dejligt selskab. De gode numre står i kø på pladen. Lyt og tag på eventyrrejse.

Jonas Johansen

Ingen kommentarer: