onsdag, juli 14, 2021

Benita Haastrup: Hvælv (Drumdrum/Gateway) DL/stream

 

Det er tredje og sidste udspil i percussionisten Benita Haastrups trilogi, der startede med Going North i 2017 og fortsatte med Mørkefjell i 2018. Der er selvfølgelig genvalg til de faste samarbejdspartnere, Jens Skou Olsen på bas og diverse og Kaare Munkholm på vibrafon.


Musikken er indspillet i perioden 2019-2021 og markerer flere ændringer i det musikalske udtryk. Synthesizer, theremin og el-bas er med til, at udvide den musikalske palet.


Benita Haastrup har skrevet musikken, der nok tager udgangspunkt i det nordiske - men også har solidt og bredt inspiratorisk fundament, der går videre end det nordiske.


Den boblende åbner I vinden følges af den mere rolige De grønne skove. De er retningsgivende for albummet. Undervejs bliver jeg suget ind i et organisk og levende jazzunivers, hvor Jens Skou-Olesens basspil sender tanker i retning af Jaco Pastorius, Kåre Munkholms vibrafon får mig til at tænke på Steps Ahead. Når de to indrammes af Benita Haastrups tromme og percussionspil, så er det svært at kræve ret meget mere. Jeg er fullblown begejstret. Og så har jeg ikke en gang nævnt, at de fortolker Se nu stiger solen på en berigende og solbeskinnet måde. 

Benita Haastrup

Ingen kommentarer: