onsdag, juli 21, 2021

Gorm Askjær Secret Safari: First Movement (Jaeger Community) LP/DL/stream

 

Aarhusianske Gorm Askjær går egne veje i jazzen. Han vælger ruter, der er knapt så nedslidte og tager os med på en hemmelig safari.


Gorm Askjær har samlet et erfarent band omkring sig, hvor trompetisten Kasper Tranberg med utrættelig originalitet og sikkerhed endnu en gang shiner. Om det er til den glade udadvendte side som på The Secret Safari eller den kammermusikalske side på First Movement - så gør Tranberg det godt.


Christian Vuust på saxofon og Thomas Sejthen på bas er naturlige førstevalg i det aarhusianske - mens trommeslageren Morten Nottelmann er sørgeligt underdokumenteret på plade. Godt set og hørt af Gorm Askjær.


Sidste år lavede han en rå trioplade. Denne gang er der kommet mere fokus på komposition og finesser. Det er ensemblemusik. Gorm Askjær er guitarist. Han har ikke nok i sit instrument og bruger alle musikerne til fortælle sine musikalske historier. Han spiller country banjo på Something lurking under the front porch. På Phantasie Gymnopédie digter han videre på Erik Satie’s Gymnopédie No. 1. På In the dark of the light slippes tøjlerne og det ulmer.


First Movement er et stærkt og originalt album med materiale til mange lytte-stunder.

Jaeger Community

Ingen kommentarer: