lørdag, februar 18, 2023

Bill Laurance & Michael League: Where You wish you were (ACT) LP/CD/DL/stream

 

På den ene side er det en overraskende udgivelse. På den anden side passer den meget godt ind i Michael Leagues uforudsigelige og ukonventionelle tilgang til jazzen, hvor inspiration fra verden udenfor USA sniger sig med. Vi kender ham selvfølgelig som frontmand i Snarky Puppy. På dette album er han sammen med Bill Laurance der har spillet keyboard i Snarky Puppy samtidig med en seriøs karriere i eget navn.

Michael League spiller overvejende på det persiske strengeinstrument oud som bedst kendes fra arabisk musik. Det suppleres med diverse båndløse guitarer, bas og den vestafrikanske guitar ngoni. Bill Laurance holder sig til klaveret. 

Duoen har fokus på det nære og intime, nærmest kammermusik lignende udtryk. Det er ikke en world fusion jazz plade. Det er to musikeres personlige bud på musik, der ikke lader sig afgrænse. De har fundet deres eget sprog. Michael League har spillet oud siden han var ung. I de seneste 10 år har han modtaget undervisning fra en oudmester, der mener at der er blues i Leagues spil. Under alle omstændigheder er Where you wish you were er befriende skønt album.

Ingen kommentarer: