torsdag, februar 16, 2023

Tabloid: Open Mind (Sony) LP/DL/stream

Det er ikke fordi den har været væk. Spørgsmålet er mere om den nogensinde har været der. Dansk Pop-Jazz. Tabloid er ikke bange for at spille popjazz. Det er ikke smooth jazz de spiller. Så glat er det ikke. Det er tydeligt at flere af musikerne har stor erfaring fra poppen og det bruges i fuld udstrækning. 

Trommeslageren Felix Ewert spiller både med Nik & Jay og Drew Sycamore, Malthe Rostrup på keyboards er bla. producer for Jada. Den anden del af gruppen er fra jazzen. Oilly Wallace på sax, Jonathan Bremer på bas og ikke mindst guitaristen Johannes Wamberg der har skrevet musikken.

Det bobler af glæde og god stemning. “Det hele er et produkt af en åbenhed, som jeg håber smitter. Dem der vil danse, kan danse. Dem der vil høre en virtuos solo, kan høre det.” har Johannes Wamberg sagt i forbindelse med udgivelsen. Der er glitter og neon i den gode firserstil. 90’er r’n’b, disco, jazz og folk i en god blanding. 

Jonathan Bremer når både at spille synth-bas på discobangeren og båndløs bas (juhu!) på den  rolige Shimmer. Vi er med andre ord meget langt fra det som han spiller i Bremer/McCoy. I det hele taget er vi langt fra mangt og meget. Malthe Rostrup er ikke en fusionsjazz keyboard spiller. Han smider den ene afsporede (jeg er vild med det) keyboardlyd efter den anden i hovedet på os - hvor der er en tråd til nutidens sunde tendens i poppen til, at eksperimentere.

Der nævnes noget om Donald Fagen og John Coltrane i pressematerialet. Dem tænker jeg ikke på. Ikke en eneste gang. Til gengæld smittes jeg af Tabloids uimodståelige og letsindige omgang med jazzen.
 

Ingen kommentarer: