søndag, februar 19, 2023

Nissen Mosh: Precious (Enja Yellowbird) CD/DL/stream

 

I 2017 flyttede den unge altsaxofonist Asger Nissen til Berlin for, at studere på konservatoriet Jazz Institut Berlin. Han har etableret sig som musiker i Berlin og er nu aktuel med første album i eget navn. Han har tidligere været medlem af Alawari og har i Tyskland samarbejdet med flere store navne. Han er lige nu aktuel på den amerikanske trommeslager Jim Blacks album Ain’t no saint som medlem af Jim & The Schrimps.

I Nissen Mosh er han sammen med danske Thorbjørn Stefansson på bas og tyskerne Velentin Gerhardus på piano og Marius Wankel på trommer.

Musikken er stramtstruktureret og improviseret. Inspirationen er hentet i nutidens jazz, tysk avantgarde og ny musik. Ambitionsniveauet er højt.  Kvartetten er i kraft af deres fænomenale interplay i stand til, at indfri høje forventninger. Det er kompliceret og afvekslende musik, hvor der sker meget undervejs. Asger Nissen har overblikket og lader aldrig kvartetten forfalde til ligegyldigheder. Han er uden tvivl en musiker som der skal holdes øje med i fremtiden.

Asger Nissen

Ingen kommentarer: