tirsdag, februar 28, 2023

MASS: shitpigeon (MASS) stream

 

Bag det vidunderlige pladetitel lorteduer gemmer sig en historie om nogle unge musikeres møde med duerne i Aarhus. Saxofonisten Lasse Damsgaard, der er manden bag musikken i MASS fortæller: 

“Albummets titel kommer ud af en samtale om duer, som vi havde i bandets opstartsperiode. Vi bor i dag alle i Aarhus, og vi kunne, den gang vi lige var flyttet til, ikke undgå at lægge mærke til og ærgres over duernes tilstedeværelse i bybilledet. Alligevel, indså vi, har de en plads i byen, og denne umiddelbare reaktion overfor duerne kom for os til at symbolisere en tendens til at se ned på eksistenser, vi ikke forstår. “Lorteduer” sagde vi dengang. Siden har ordet for mig dog været en lille påmindelse om, at det for alle en gang i mellem kan glippe at forholde sig åbent til alt det, som vi ikke forstår at værdsætte. Så en slags ode til duerne i Aarhus og alle andre steder. “

De to sidste medlemmer af trioen er brødrene Harald Hagelskjær på bas og Gustav Hagelskjær på trommer. De spiller bla. i Kosmos Trio og Harald spiller også med Lasse i kammerjazztrioen Nordlys. MASS spiller intens og pågående triojazz. Lasse Damsgaards powerfyldte altsax går i clinch med brødrenes heftige og tunge backing, der er langt fra det man kender fra Kosmos Trio. Lyt feks. til rockende Sjette eller åbningsnummeret KIA. Trioens sammenspil er formidabelt. De finder også hinanden i de mere rolige numre som Siv eller den mere komplekse shitpigeon.

MASS efterlader et ambitiøst udtryk. Jeg har allerede sagt at du skal holde øje med Hagelskjær-brødrene og kan nu tilføje Lasse Damsgaard til den liste. Han er iøvrigt begyndt at spille med Baryl og spiller desuden med afrobandet Total Hip Replacement.

Jeg kan ikke finde et link til trioen, men du kan finde dem på Spotify og andre streamingtjenester.

Ingen kommentarer: