tirsdag, februar 21, 2023

Cort Lunde: Flora Electronica (Cort Lunde) LP/stream

 

Duoen Cort Lunde har lavet en hyldest til nogle blomster fra Flora Danica - og en enkelt farisær, solsikken, der ikke er med i Flora Danica. Stilen er jazzet eletronica eller jaazztronica, som det blev kaldt en gang. Erik Lunde Michaelsen på trompet, flygelhorn og elektronik og Thomas Cortes Thorup på guitar og elektronik. Det er et elektronisk take på det organiske. 

De har valgt otte blomster og ladet sig inspirere af blomstens udseende, farve, størrelse og lignende, eksempelvis blomstens habitat. Det er trompeten og flygelhornet, både som sig selv, muted eller tilsat effekter der står i centrum. Herunder har de to musikere lagt et organisk lydende lag af knistrende beats, lyde, stemninger og alt muligt andet godt fra elektronik-kassen. De har styr på virkemidlerne og overlæsser aldrig. Der er behageligt og roligt drive i numrene. Selv om det ikke er decideret ambient - er der masser af klangflader. 

Cort Lundes projekt lykkedes fordi de holder sig til det enkle og tager den med ro. De går i et med blomsterne, der heller ikke forcerer noget - men tager sig tid til at vokse frem. I det medfølgende skrift til albummet, har de beskrevet de enkelte planter; ukrudtsplanten Knuder Pileurt eller Sump Hullæbe, der selv om den indgår i Flora Danica kan findes i både Nordafrika, Asien og Europa. De har ladet sig inspirere af både Mulatu Astatke og Albert Ayler i det nummer.

Flora Electronica er en meget anbefalelsesværdig plade, hvis interessen går i retning af jazz og electronica. Den er nærmest et must have, hvis du også er i besiddelse af en pladespiller - så kan du få den på grøn vinyl.

Cort Lunde på Facebook

Ingen kommentarer: