søndag, december 06, 2009

Anders Nilsson's Aorta Ensemble: do. (Kopasetic Productions)

Man bæver og drages

Hvad sker der lige? Her er noget der ikke vil forklares og rammes ind. Anders Nilsson er en svensk guitarist, der i AORTA Ensemble har samlet sine to bands, svenske AORTA og amerikanske Fulminate Trio. Han har løst skitseret nogle musikstykker, i hvilke de 7 musikere så selv finder frem til en plads. Der er dobbelt-op på sax (Cennet Jönsson og Mattias Carlsson), bas (David Carlsson og Ken Filiano) og trommer (Peter Nilsson og Michael Evans). Det er jazz med frie radikaler. Det er musik der med åbningsnummeret Soundfear nok får en til at bæve. Men som med så meget andet uhyggeligt drages man til at åbne døren til næste rum. På det følgende nummer Tuning in får Anders Nilsson samlet op, splittet ad. Efter over 10 minutter samles bandet i en groovy slutning, hvor Nilssons forvrængede guitar får sat et og andet på plads.
Der kan nævnes referencer til 70'ernes progressive rock og de mere jazzede som Mahavishnu Orchestra. Anders Nilsson har fået et stort ønske opfyldt ved at kombinere sine to bands og det fungerer særdeles effektivt. Musikken er af den effektive slags, der svinger mellem ekspressivitet og impressivitet. Der er ro til at musikerne kan komme ind i musikken og finde hinanden.
Pladen er ingenlunde let at gå til, men nogen gange får man også lyst til at lave regnestykker der er sværere end 2+2=4. Pladen giver oplevelser til den lytter, der giver sig selv den samme ro, som musikerne har gjort for at komme frem til dette resultat.
My Space: www.myspace.com/andersnilssonsaorta

Ingen kommentarer: