fredag, december 04, 2009

Thomas Bornø: Village nights (Calibrated)

Drømme og stemninger

Når pladen hedder Village nights, er det ikke aftener i landsbyens forsamlingshus der refereres til. Det er Greenwich Village i New York der tænkes på. Pianisten Thomas Bornø tager et musikalsk afsæt i drømmenes og stemningernes jazzby nr. 1 på hans debutplade. Den er også indspillet i New York, med et hold af amerikanske musikere, hvor trommeslageren Greg Hutchinson efterhånden er ved at være en velkendt herre på danske musikeres New Yorker-indspilninger. Han kendes primært fra sit mangeaårige samarbejde med Nikolaj Hess, men også fra debutanten Tine Bruhns plade, der kom i sommers. Saxofonisten Joel Frahm har en fremtrædende rolle på pladen, han spiller myndigt og elegant på saxofonen og passer perfekt ind i Bornøs univers.
Musikken på pladen er lyden af en jazzklub, hvor der spilles vellydende jazz af den klassiske slags. Ikke sådan at forstå at Bornø "bare" er hoppet på en omgang standards. Han har selv komponeret 8 af pladens 10 numre. De sidste to er Tea for two og I'll be seeing you. Kompositionerne er af en høj kvalitet, der hele tiden bevarer en åbenhed for de enkelte musikeres fine improvisationer.
Det er jazz som er hørt mange gange før . På trods af risikoen for at det bliver alt for anonymt, er den her plade et særdeles behageligt bekendtskab. Pladen kan sagtens sættes på og fungere som et lækkert stemningsskabende lydtapet, der næsten kan omdanne min stue, her i provinsbyen til en drønhyggelig jazzklub kl. 2 om natten - Jeg skal bare lige lukke øjnene.
Bonusinfo:
Joel Frahm har i eget navn bla. lavet en plade sammen med de gamle Stan Getz musikere Kenny Barron, Rufus Reid og Victor Lewis, samt en duoplade sammen med Brad Mehldau.
Thomas Bornø har tidligere medvirket på Jens Søndergaards More Pepper.
My Space: www.myspace.com/thomasbornoe

Ingen kommentarer: