mandag, december 14, 2009

Gunde on Garner: Plays Bent Fabric (Stunt)

Friskt og vitalt Garner Fabric sammenstød

Pianisten Henrik Gundes Eroll Garner-tribute Gunde on Garner har huseret i en årrække. Sidst de udsendte en plade var det en blanding af nyere og ældgammel popmusik. Nu er turen kommet til Bent Fabricius-Bjerre. Den efterhånden 85 årige komponist - og meget andet - er sat i centrum med 15 kompositioner, der alle bliver udsat for en omgang Garner. Det betyder at en über-klassiker som titelmelodien til Matador pludselig får en puls, rytme og et tempo, som hverken Varnæs eller Skjern vil have brudt sig om. Det er vitalt og friskt på flere planer. Eroll Garner er ikke den typiske pianist man lader sig inspirere af, dertil er hans stil for karakteristisk. Det tager Henrik Gunde meget afslappet, han har ikke noget ønske om at være salonfæhig, hverken det ene eller andet sted.
Henrik Gunde vil underholde på et kvalificeret niveau. Han kaster sig sammen med medspillerne Nicolas Kock på bas og Steen Holm på trommer sultent over Bent Fabric's - som han kaldes her - fine melodier, der er af den type man gerne vil nynne kl. 5.56 en tirsdag morgen, hvor man har udsigt til en lang arbejdsdag. Så starter dagen altså ikke helt skidt.
Trioen spiller evergreens som Alley Cat, Nattens sidste cigaret, Duerne flyver og Forelsket i København. Mon ikke Bent Fabricius-Bjerre er tilfreds med den 85 års fødselsdagsgave.
Bonusinfo 1:
På Gunde on Garner's hjemmeside kan du frit downlaode en demo-cd fra 2002, hvor de spiller - surprise! - Eroll Garner.
Bonusinfo 2:
I 2004 lavede Christina von Bülow også på opfordring fra Fabricius-Bjerre en hel CD med hans musik. En meget anbefalelsesværdig CD, hvor hun spiller sammen med Jacob Fischer og Jens Skou Olsen.
Gunde on Garner: www.gundeongarner.dk

Ingen kommentarer: