lørdag, december 05, 2009

Ramajam: Søvnløs på Jupiter (RJM/Pladekisten)

Elektro-akustisk søvnløshed

Ramajam er en elektro-jazzgruppe indrammet af et dogme om at spille frie kollektive improvisationer, ud fra ingen eller meget enkle spilleregler, feks. en sangtitel eller en på forhånd fastlagt spilletid. Elektronikken har deltaget på lige fod med de akustiske instrumenter under indspilningerne.
Gruppen består af fire ansatte fra Det Jyske Musikkonservatorium; Christian Vuust på sax og klarinet, Uffe Steen på guitar, Peter Vuust på bas og Wayne Siegel på laptop samt trommeslageren Poul Terkildsen, der er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium. Musikken er indspillet over to dage. Ud fra det er der udvalgt lidt over en halv times musik, delt op i 13 numre.
Det er ganske spøjs plade, med musikere som man kender fra andre sammenhænge. At lederen af Danish Institute of Eletronic Music (DIEM) Wayne Siegel skulle lave en plade sammen med en af Danmarks førende jazz- og bluesguitarister Uffe Steen havde jeg ikke lige set komme. Hvem af de to musikere der så er mest på udebane, er ikke lige til at høre. Saxofonisten Christian Vuust lavede sidste år pladen M:U:S:T hvor han også eksperimenterede med det elektroniske, så for ham er det ikke langt fra noget han har lavet før og så alligevel.
Ramajams force - og skrøbelighed - er at de prøver sig selv af som musikere, men også de rammer de arbejder indenfor. Man får et spændende indblik i en verden hvor de skifter mellem intergalaktisk frenetisk elektro-akustisk musik, som man kender det fra feks. Evan Parker til så at være nogle suckers for en puls, en fed rytme og lækker akustisk guitar eller sax, som feks. på nummeret Ridderspore.
Bonusinfo:
Som det nok kan anes på billedet, er pladecoveret ligeså utraditionelt som musikken. Grafisk designer Iben West har lavet pladecoveret der er udstyret med en elastik.
Rama kommer af Det Jyske Musikkonservatoriums engelske navn Royal Academy of Music Aarhus.

Ingen kommentarer: