søndag, december 06, 2009

Haftor Medbøe Group: A box of monkeys (Fabrikant Records)

Mmmm....indiepopjazz

Den skotsk baserede guitarist Haftor Medbøe er igen aktuel med en plade med sin gruppe. De bevæger sig ind på et ikke alt for overbetrådt område. De spiller jazz med et umiskendeligt stort præg af vellydende indiepop - og det er vel at mærke af den britiske slags. Beats mm. programmøren Gavin Hislop er kommet med i gruppen og har sat et solidt fodaftryk på pladen. Det samme har sangerinden Anneke Kampman, hvor man både kommer til at tænke på Björk og Cocteau Twins' sangerinde Elizabeth Fraser. Hun medvirker på 2 af pladens 5 numre.
Sansen for en vellydende melodi er en af de bærende kræfter på Medbøes plade. Han er sammen med gruppen også rigtigt god til at fremme mange små detaljer i musikken, uden at det bliver rodet og uoverskueligt. Der sker hele tiden en masse og så svæver der overnover det hele en god popmelodi. Som feks. med nummeret Leaving nothing as we leave, der sagtens burde kunne glide ind på P3's musikflade. (Her bliver jeg lige i denne parantes nødt til at bemærke, at nummeret indeholder noget så frækt som basun. Det er nok alligevel for stærke sager for P3's playlisteudvalg, men for alle jer andre er der et godt popnummer, der så er værd at hente på iTunes).
Den danske kant på gruppen er bassisten Eva Malling, der herhjemme spiller med sangerinden Anna Kruse og Erling Kroner. Saxofonisten Konrad Wiszniewski og basunisten Chris Greive er med til give gruppen den lyd og kant der løfter gruppen.
My Space: www.myspace.com/haftormedboegroup
Haftor Medbøe: www.haftormedboegroup.net

Ingen kommentarer: