mandag, december 14, 2009

Rasmus Stenholm: For those about to roll (Longlife/Pladekisten)

Honningen flyder fra Hammondorgelet

Hammondorgelspilleren Rasmus Stenholm er for de fleste et ubeskrevet blad indenfor jazz. Det laver han om på med debutpladen For those about to roll. Han har i en årrække huseret indenfor rocken hos bla. Henning Stærk. Nu springer han ud i jazzen, hvilket han ikke har nogen problemer med overhovedet. Det er orgeljazz som man kender det fra specielt Jack McDuff. Bluesinspireret souljazz der flyder som honning fra Stenholm's Hammond B3 orgel.
Pladens 13 numre er med to forskellige orkestre fra to sessions. Ved begge sessions har han allieret sig med en række prima jazzmusikere med østjyske rødder. Guitaristerne Jens Chr. Kwella og Uffe Steen er begge fremtrædende på hver sin session. Uffe Steen spiller den fedeste spade på Summertime, hvor han har en gylden feature-intro. Steen er med på optagelserne fra december 2007 på Bent J, hvor også Tomas Franck er med på sax. Fra samme koncert er bla. Cold duck time og Django også med.
Den anden session er en liveinspilning fra i år i et studie. Her har Stenholm allieret sig med en lille blæsersektion bestående af Nikolai Bøgelund på basun, Lars Vissing på trompet og Morten Elbek på sax. De spiller numre som Watermelon man, Mercy mercy mercy og Cantaloupe Island. Regulære jazzpartybaskere, der selvfølgelig fører på point fordi de er så kendte. De bliver heldigvis også spillet ordentligt.
Der er plads til til en lang række soli fra de forskellige medvirkende på pladen. Men det er Stenholms plade og han har ingen problemer med at sætte sig i spidsen. Han er i centrum på en plade der hammondholder fra start til slut.
My Space: www.myspace.com/rasmusstenholm

1 kommentar:

Maiken Ingvordsen sagde ...

Hej Niels. Du har nu fået et link på min egen blog
http://dendigitalemusiker.blogspot.com
Kærlig hilsen Maiken