lørdag, september 24, 2011

Alex Riel/Mads Vinding feat. Dave Samuels: Summer night in Denmark (Bro Recordings)

En sommeraften
En juli aften i 2009 spillede Alex Riel og Mads Vinding sammen med den amerikanske vibrafonist og marimbaspiller Dave Samuels en koncert på herregården Fuglsang. Samuels har været bredt omkring i jazzen og har spillet med så forskellige folk som Frank Zappa, Spyro Gyra og Gerry Mulligan. På denne plade der blev indspillet ved koncerten præsenteres vi for 6 jazzstandards og et enkelt nummer af Dave Samuels.
Pladens styrke er Alex Riel og Mads Vindings formidable sammenspil. De er alle tre erfarne musikere og vant til at spille med mange forskellige musikere. Her er der en afstand mellem Samuels og de to danske legender. Det lyder lidt hektisk og virker ikke som om trioen har haft god nok tid til at spille sig ind på hinanden. Jeg kommer desværre til, at savne noget af den afklarethed og ro der herskede på de plader som Vinding og Riel lavede sammen med Thomas Clausen og en anden vibrafonist Gary Burton i starten af halvfemserne. Dave Samuels har iøvrigt tidligere indspillet med Riel og Thomas Clausen på Jens Jefsens Handshakin' fra 1994.
Det er selvfølgelig altid en fornøjelse at få en række gode standards serveret professionelt. Mads Vindings basintro til Thad Jones' A child is born er outstanding. it could happen to you, Blue in green og Autumn leaves er også blandt de udvalgte numre.
brorecordings.com

Ingen kommentarer: