lørdag, september 10, 2011

Kjeld Lauritsen: Hammond Organ 7 (Music Mecca)

Respekt
Der hersker en uforfalsket og dyb spilleglæde på organisten Kjeld Lauritsens nyeste album. Et album der  hylder Erling Kroner, der døde i foråret 67 år gammel. Men der er også andre der hyldes. Ben Webster på Bob Rockwell's Prelude for Ben, Lou Donaldson på Rockwells Blue funky Lou, Billy Cobham på Per Gades Mr. B.C., Blågårds apotek på Kjeld Lauritsens Blågårds Blues. Den nordjyske by Vraa hyldes endnu en gang med et jazznummer. Jakob Bro gjorde det på Balladeering og Kjeld Lauritsen gør det her. Mon ikke de begge hentede inspirationen til numrene det år, da Summersession afholdtes på højskolen i Vrå. Det er under alle omstændigheder et af de mere atypiske numre på Lauritsens repertoire. En hymne der kollektivistisk fremmanes af det syv mand store orkester. 


Kjeld Lauritsen valgte at lade pladen bestå af koncertoptagelser, hvor Erling Kroner medvirkede - da det stod klart at Kroner var for syg til at lave en studieindspilning. Med det erfarne blæser line up, hvor Hans Ulrik og Bob Rockwell på sax suppleres af Kroner på trombone og den i den sammenhæng unge Peter Marrott på trompet, er der en garanti for blæs med personlighed og respekt. De unge trommeslagere Casper Mikkelsen og Espen Laub von Lillienskjold er sammen med den coole guitarist Per Gade sikre i rytmegruppen.
Hammond Organ 7 er god hyldest til en gammel musikalsk makker og inspirator for Kjeld Lauritsen. Erling Kroner har efterladt sig spor hos mange københavnske jazzmusikere. En af Kroners egne store helte hyldes med Kroners Open letter to Jimmy Knepper. Den indrammer Erling Kroner så fint. En stor musiker, der havde jazzhistorien med i baggagen og hele tiden udforskede den.
Kjeld Lauritsen hører til en jazzens arbejdsmænd der bliver ved og ved. Med denne plade viser han fornemt, at han både er til bluesgrooves, swing og jazz en masse

Ingen kommentarer: