lørdag, september 24, 2011

Johanna Elina: Our Garden (Eclipse Music/Divine Records)

Internordisk samarbejde med rod i København
Der er for tiden fokus på den nye generation af vokalister, der har været omkring Det Rytmiske Musikkonservatorium. For nylig var det Nina Baun der debuterede. Så kom improvokal-pladen med de ni sangerinder i IKI. Nu er turen kommet til den finske sangerinde Johanna Elina der bla. via rytmekons har fået sammensat et band af musikere fra Italien, Norge, Sverige og Danmark.
Musikken er inspirerende velspillet og befinder sig i grænselandet mellem eksperimenterende jazz, indiepop, melodrama og charmerende finsk alvor.
Lidt fordomsfyldt vil jeg påstå, at Johanna har taget noget klassisk finsk tungsind med ind i musikken. Når jeg hører balladen April moon efterlades jeg ikke upåvirket. Der er store følelser i spil. Der bliver ikke taget let på tingene og koret tilføjer nærmest en sakral stemning. Et meget smukt nummer. Det er ikke tungt hele tiden på pladen. En af de mere opløftende melodier er It only snows in winter, der bla. i kraft af budskabet er et passende indslag.
Musikken bevæger sig i et adstadigt tempo godt bakket af nogle suveræne musikere, der er med til at sætte sit præg på dagens danske jazzscene i al almindelighed og ligeså på denne plade. Danske August Rosenbaum på piano og keyboards, norske Haakon Berre på trommer og den spændende italienske saxofonist Francesco Bigoni, der er i færd med en master-uddannelse på rytmekons er opløftende at høre på. Det er imponerende at der kan blive ved med at komme nye spændende musikere fra rytmekons. 
Johanna Elina har sat et ambitiøst og højt niveau. Det er musik der med tyngde insisterer på at blive lyttet til.
Bonusinfo:
Der er releasekoncert på Christianshavns Beboerhus d. 30. september.
www.johannaelina.com

Ingen kommentarer: