lørdag, september 24, 2011

Christian Winther: From the sound up (Steeplechase)

Vor USA udsendte
Den danske tenorsaxofonist Christian Winther har boet i USA i 10 år, primært i New orleans. Nu har han for fjerde gang lavet en fjerde plade for danske Steeplechase, hvor han har allieret sig med nogle amerikanske musikere. De er med til at få Winthers spil til at lette. Winther har tidligere haft Monk-saxofonisten Charlie Rouse som et af sine store forbilleder. Winther har ikke forladt ham fuldstændigt selv om der er sket meget. Han spiller et klassisk lydende saxofonspil der både trækker på swing og bebop - som vi bla. kender det fra Jan Harbeck. Det svigter han på ingen måde på dette album.
Christian Winther har selv skrevet flere af pladens numre. Monkey Puzzle af James Black var at finde på Winthers musikalske mentor, Ellis Marsalis album fra 1963 af samme navn. Hoagy Carmichaels udødelige Skylark og Ornette Colemans Jayne fra 1958 albummet Something else præsenteres begge flot. Winthers egne numre står flot, hvor Mila's bounce og Tune for Trane stikker ud. Christian Winther spiller med erfarne musikere der har været omkring New Orleans på den ene eller anden måde. Det er folk med et fyldigt CV. Den unge vibrafonist Roman Skakun er en klog tilføjelse. Det skaber et helt særlig rum for musikken.
From the sound up er klassisk jazz i en fin aftapning, der smager godt på alle tider af døgnet.
Bonusinfo:
Skulle du være i nærheden af New Orleans d. 9. oktober er der releaseparty for albummet på det legendariske spillested Snug Harbour.
christianwinther.com

Ingen kommentarer: