tirsdag, september 20, 2011

Peter Williams' 2econd nature: About time (Gateway)

Hyggeligt
Bassisten Peter Williams
poppede pludselig op i min bevidsthed, da han sammen med sigøjnerjazz-kvartetten Swing 41 havde et nummer med i Woody Allens nye film Midnight in Paris. Han er desuden aktiv musiker i det populære trad. jazz orkester Paul Harrison Band, hvor også det unge trommehåb Niclas Bardeleben har gjort sin hoser grønne. Williams er en allround musiker, der med kvartetten Peter Williams 2econd Nature har fundet en base, hvor han kan realisere sin egen musik.
Der er en tydelig linje til 50'ernes cool jazz i musikken de præsenterer. Det er den flinke linje de har valgt. Med et roligt temperament bliver musikken præsenteret i en pæn indpakning. Williams har lavet nogle fine melodier, der er tro mod standard-traditionen. De tre musikere, Mikkel Uth Ovesen på trommer, Robert Jønsson på piano og Adrian Strømberg på saxofon er helt ukendte for mig. Specielt Strømberg på saxofonen er et spændende nyt bekendtskab. Han spiller en old school-sax der hviler på swingtraditionen og har fået et tilskud bebop. Lyden af 50'ernes Stan Getz er ikke langt væk.
Det grundlæggende musikalske håndværk er i orden. Det er muligvis et temperamentsspørgsmål. Men der kunne godt være lidt mere kant og farlighed i musikken - uden at der skal gå freejazz i den. På Ardent heart viser kvartetten af de sagtens kan spille mere skævt og satsende. Omvendt fanger jeg også mig selv i at gå og hygge mig gevaldigt til musikken, når jeg har brugt den som baggrundsmusik.
Bonusinfo:
De spiller CD-release koncert d. 25. september på Huset i København.
2ndnature.dk

Ingen kommentarer: