lørdag, august 25, 2012

Bernt Rosengren Quartet: Plays swedish jazzcompositions (PB7)

Han er at finde blandt de nulevende grand old men i svensk jazz. Det viser han med tydelighed på dette album hvor han spiller en række svenske jazzkompositioner. Den svenske saxofonist Bernt Rosengren er fyldt 75 år og har vel nærmest altid været til stede på den svenske jazzscene i moderne tid. Han har været omkring mange af jazzens stilarter. 

På denne plade er han i gode postboppede rammer. Han har tidligere ofte besøgt Danmark, bla. jazzvandhullet Bent J på Nørre Allé i Aarhus, hvilket kan høres på CD'en Bents jump fra 1993. På mange måder kan man godt kalde ham et svensk svar på Jesper Thilo. Hvor Thilo har hentet inspiration hos Ben Webster, har Rosengren hentet den hos Sonny Rollins, så mere ligner de heller ikke hinanden.

På denne plade er han i selskab med Stefan Gustafsson (piano), Hans Backenroth (bas) og Bengt Stark (trommer). De spiller musik af Lars Gullin, Thore Swanerud, Bertil Lövgren, Åke Johansson, Gösta Theselius, Nisse Sandström og selvfølgelig et par stykker af Bernt Rosengren. Her er inspirationen ikke hentet i de svenske skove eller ved søerne. Nej det her er bymusik, bla. Swaneruds hyldest til Stockholms vidunderlige bydel Södermalm. Hvis Bent J stadig havde eksisteret, ville det her være et yderst veloplagt soundtrack til en aften indhyllet i cigaretrøg og indtagelse af et Århus-sæt…

Ingen kommentarer: