mandag, august 20, 2012

Henrik Gunde 3: Gunde now! (Stunt)


Han har lavet tre albums med udgangspunkt i pianisten Eroll Garners markante spillestil. Denne gang er han gået nye veje. Det er ikke specielt overraskende og samtidigt også på tide. Han har i over 10 år sat sit meget tydelige præg på den danske jazzscene. DR Big Band, Jan Harbeck Quartet og Katrine Madsens kvartet er blandt de steder der har været med til, at vise bredden og kvaliteten af Henrik Gundes klaverspil.

I selskab med bassisten Kasper Vadsholdt og den svenske trommeslager Rasmus Kihlberg er Gunde på en groovy og melodiøs mission. Henrik Gunde spiller udadvendt og tilnærmeligt. Han har en særlig evne til at lade lyset skinne igennem når han spiller. Han spiller ballader som feks. Charlie Chaplin's Limelight så softly at den kærtegner ørerne. Han hylder den afdøde svenske pianist Esbjörn Svensson på From Esbjörns point of view. Han lader bas og trommer trykke den af flere gange, bla. på nummeret Floatin'.
Pladen veksler mellem det pågående, powerfyldte og det følsomt elegante pianospil. Det er et velkomment udspil fra Henrik Gunde.

Ingen kommentarer: