tirsdag, august 21, 2012

Sidsel Storm: Nothing in between (Calibrated)


Det bliver ikke lettere når man sender tredje plade på gaden, når man allerede har fundet den vej der skulle bruges på den første plade. Sidsel Storm kom som et ungt og friskt vindpust ind på den danske jazzscene for fire år siden. For 2 år siden kom 2'eren og nu er vi fremme ved det aktuelle album, der næppe vinder nyt land for Sidsel men nærmere konsoliderer hendes plads på den danske jazzscene. Det er ikke let at indtage en fast plads i det scene spot, der lyser jazzsangerinder op. Der er mange om buddet. Men Sidsel Storm insisterer og vil have en plads. Hun synger udadvendt, formfuldendt og med en god portion swing i udtrykket.

Stemningsmæssigt befinder vi os i den yderste kant af døgnet. Det mørke rum oplyses af blafrende levende lys. Det er nu tankerne samles om kærligheden og livet. Det er nu, at der filosoferes over hvorfor det egentlig er dejligt at være til og hvorfor det dog skal være så hulens problematisk. Sammen med Peter Otto har Sidsel Storm lavet 6 af pladens 10 numre. De suppleres med et enkelt nummer af Mads Mathias, der selvfølgelig også synger med på Early kiss. Caravan, 'S Wonderful og I'm beginning to see the light er dem vi, hvor jeg endnu en gang imponeres over at der kan klemmes så meget godt ud af Juan Tizol's Caravan, her i et arrangement af Snorre Kirk. 

Kirk sidder selvfølgelig ved trommerne i den velspillende kvartet, med Magnus Hjorth (piano), Jesper Thorn (bas) og Tobias Wiklund (flygelhorn, trompet). Sidsel Storm overrasker ikke med Nothing in between og da hun samtidig heller ikke skuffer, må hun jo have gjort en hel del rigtigt!

Ingen kommentarer: