fredag, januar 19, 2018

Django Bates’ Belovéd: The Study of touch (ECM) CD/DL/stream

Trioen opstod dengang Django Bates var professor på det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Her var den svenske bassist Frans Petter Eldh og den danske trommeslager Peter Bruun elever dengang. Bates er ikke kendt for, at være særligt stringent eller let at indramme. Måske er dette album, der hvor han er mest samlet.

Og han samler op. Trioen startede som en sted, hvor de tre musikere dyrkede og udforskede Charlie Parkers musik. Der er også blevet plads til et enkelt nummer fra Parkers repertoire, nemlig Passport der stammer fra Bird and Diz albummet fra 1950 og er fra en session uden Dizzy Gillespie. Det er den slags bebop der får solen til at stå op. Boppen er også med som blind passager i trioens veloplagte version. Her er både Bates og Eldh inde over med nogle musikalske kommentarer til nummeret.

Resten af pladen er Bates' originale kompositioner, hvor fire af dem var med på trioens debutalbum fra 2012. Han befinder sig godt med Eldh og Bruun, der forstår at understøtte Bates' personlige take på jazzen, hvor der både er romantik og spræl. Ambitionsniveauet er højt og holder heldigvis på albummet der er udgivet af ECM Records.

Ingen kommentarer: