søndag, januar 14, 2018

Johannes Gammelgaards ABC: Kærligheden (Johannes Gammelgaard) CD/DL/stream

Det er så rent, ligefremt og uspoleret. Det lyder som om det kommer direkte fra hjertet uden filter og effekter. Albummet Kærligheden er Johannes Gammelgaards ABC's debutplade. Saxofonisten Johannes Gammelgaard har skrevet musikken på pladen. Han har et tydeligt udgangspunkt i folkemusikken og højskolesangbogen. Det blandes op med den jazz der er fri og åben. Det er selvfølgelig ret originalt. Problemet er at det også meget let kan gå rivende galt. 

Det gør det næsten ikke. De få gange, hvor det går galt, bliver det en del af charmen, en del af musikken.
Gammelgaard spiller på tenorsax og får hjælp af Jeppe Hjøllund på trompet, Nana Cecilie på sang, Jens Bang på trombone, Jonas Andreasen på baritonsaxofon, Daniel Robinson på piano, Jens Mikkel på bas og Johannes Berg på trommer. Kærligheden er et modigt album, hvor Gammelgaard går gammelkendte veje, men sætter et nyt syn på dem. Hvis du ikke forstår hvad jeg skriver, så læs denne titel, på pladens sidste nummer: "Du er så sød, når du har syltetøj på tænderne." 

Det er dejligt med en plade, hvor man eftrelades med en følelse af, at man har lyst til, at tage til koncert med dem, allerede i aften.

Ingen kommentarer: