onsdag, juni 06, 2018

Michael Lington: Silver Lining (Copenhagen Music) LP/CD/DL/stream

Det er ved at være mange år siden, at saxofonisten og den danske swinglegende Otto Lingtons barnebarn Michael Lington vendte næsen mod USA og Californien. Han tog konsekvensen af, at han ville leve af at spille smooth jazz. Det er gået godt. Mange koncerter, en sidegeschæft med cigarer og vine og en stribe plader med gæsteartister som f.eks. Randy Crawford, Lee Ritenour, Booker T. Jones, Kenny Lattimore og Michael Bolton er det blevet til. Hans tiende album Silver Lining er ingen undtagelse.

På åbningsnummeret City Life medvirker den gamle Eurythmics frontmand Dave Stewart på guitar og leverer en bluespræget guitarsolo. Michael Lington har et stort hjerte for Memphis soul, hvilket bla. høres ved at han selvfølgelig bruger en hornsektion i stedet for synthesizer hornsektion. Smooth jazzen anno 2018 i Michael Lingtons aftapning har det meget bedre end jeg egentlig troede. Det er håndspillet musik med sindssygt velspillende L.A. session musikere som f.eks. percussionisten Lenny Castro og bassisten Freddie Washington. To musikere der har medvirket på et hav af plader siden 70’erne. 

Michael Lington spiller altsax og er placerer sig ikke langt fra lyden af David Sanborn. Lington har lavet pladen sammen med tangentspilleren og produceren Barry Eastmond, der også sammen med Lington har skrevet 9 af pladens 11 numre. Pladens to covernumre er også de eneste med vokal. Her fejer Lington ganske enkelt benene væk under mig med Curtis Mayfields People get ready. Han har fået den gamle Stax-sanger William Bell til at synge nummeret, der midt i den velproducerede creme tilføjer autentisk Memphis-hjerte og soul. Det andet vokalnummer er Tower of Powers So very hard to go sunget af Dorian Holley.

De to guitarister Paul Jackson jr. og Ray Parker jr. skiftes til, at medvirke på de forskellige numre. Her er Ray Parker jr.’s erfarne funkguitar på nummeret M-Funk en udsøgt fornøjelse. Trænger du til en omgang godt skåret smooth jazz med soulet sjæl, så er Michael Lingtons Silver Lining meget anbefalelsesværdig. 

Ingen kommentarer: