torsdag, juni 07, 2018

Mads la Cour’s Almugi: Hule (WhyPlayJazz) CD/DL/stream

Når Mads la Cour (kornet, flugelhorn) er sammen med Lars Greve (klarinet, basklarinet, tenorsax), så sker der noget i musikken, som ikke er hverdagskost på den danske jazzscene. De to musikere har et helt særligt sprog sammen. De er sammen med trommeslageren Kasper Tom Christensen og bassisten Mariusz Praśniewski i Mads la Cour's Almugi på et album, der blev indspillet for et år siden i Tyskland.

Det er musik der er udstyret med en tændt spænding. I sammenspillet mellem la Cour og Greve er der de tilrettelagte områder, der løfter musikerne over i det uforudsigelige, der hvor lyset brænder igennem i en grad så der opstår ild.

Det forstår Kasper Tom og Praśniewski, der skaber et kollektivt ståsted hvorfra musikken kan udspringe.
Der er en kommentar til politik via nummeret Støjland Møgland, hvor la Cour gennem sit horn får sagt sin mening. En mening som Inger Støjberg aldrig kommer til at fatte. Vi er i en verden, hvor det er langt mere værdifuldt at rumme end at ramme.

Pladens titelnummer Hule handler om det sted, hvor der er trygt og rart. Det lyder som om de fire musikere har fundet en hule, hvor de er i tryghed og kan være sammen om musikken. Som lytter er Hulen et spændende og udviklende sted at opholde sig. Det er med andre ord et stærkt anbefalelsesværdigt album.

Ingen kommentarer: