tirsdag, juni 19, 2018

James Martin: Something’s gotta give (James Martin) CD/DL/stream

I forbindelse med Copenhagen Jazz Festival har Johan Bylling Lang atter samlet et overflødighedshorn (en sousafon, måske?) af jazz, der har hentet inspiration i og omkring New Orleans. Med op til 3 daglige koncerter giver Fringe Jazz Fest et godt indtryk af hvordan New Orleans lyder. Blandt de optrædende er der blandt andet mulighed for at høre den unge saxofonist og sanger James Martin, der udgav dette album sidste år. 

Han startede med at spille med Trombone Shorty helt tilbage i 2001 og har været omkring mange forskellige samarbejder i New Orleans.

På det aktuelle album har han selv skrevet musikken og bevæger sig mellem funk og r’n’b med et jazzet twist. Bandet med Walt Lundy på trommer, Devon Taylor på tuba og John Marcey på guitar skaber et festligt og medrivende grundlag for James Martins numre. Han har også inkluderet to cover-numre, hvor den ene, Allen Toussaint’s Southern Nights er en af mine all time favourites. Et nummer som jeg har hørt multimange gange. James Martin går ind i nummeret med sjæl og indlevelse og skaber en forrygende og absolut godkendt Southern Nights stemning. James Martin har en lækker saxtone, der er fuld af sumpet soul og jazz. Et navn der er værd at tjekke ud for den saxofonglade jazzlytter.
Bonusinfo 1:
Tjek denne forrygende video med James Martin, hvor nyligt afdøde Anthony Bourdain interviewer instrumentmageren Steve Goodson og James Martin spiller på en Goodson sax.
Bonusinfo 2:
Der bliver rig mulighed for at høre James Martin i i mange forskellige sammenhænge i København under jazzfestivalen. Se datoerne på hans website.

Ingen kommentarer: