torsdag, juni 14, 2018

Anders Lauge Meldgaard: At synge verden ind i en ny og mangefoldet tid (År & Dag) LP/DL/stream

På trods af at han har taget en ny retning og lagt kunstnernavnet Frisk Frugt i graven, så kan det høres med det samme, at det er Anders Lauge Meldgaard. 

At synge verden ind i en ny og mangefoldet tid er et værk i 8 dele spillet af et klassisk ensemble bestående af klarinet, tværfløjte, fagot, violin, bratsch, cello, harpe og klaver. Transformationen fra Frisk Frugt albummene Dansktoppen møder Burkina Faso i det himmelblå rum hvor solen bor, suite fra 2010 over Den europæiske spejlbue fra 2015 og frem til nu virker logisk og forståelig.

På kompositionens fjerde del medvirker Anders Lauge Meldgaard på EWI. Det er det eneste nummer, hvor han spiller med. Musikken hører hjemme i moderne kompositionsmusik, hvor elementer fra den elektroniske musiks opbygning, romantikke, minimalismen og improvisation er delene der giver Lauge Meldgaards musik det klare udtryk. Her er feks. sjette del på albummet, hvor musikerne spiller i forskellige tempi dybt fascinerende. 

Musikken er udgivet af kunstnerkollektivet År & Dag som Anders Lauge Meldgaards startede sidste år sammen med Michael Mørkholt, Mads Forsbye og Andreas Pallisgaard.
Bonusinfo: 
År & Dag giver fælles koncert på Karen Mindes Kulturhus d. 13. Juli kl. 15.00-22.00 i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival

Ingen kommentarer: