fredag, juni 22, 2018

Night Repair: 1st Album (Mawi Music) DL/stream

Der er gået 9 år siden saxofonisten og komponisten Martin Stender dannede Girls in Airports. Han har kun optrådt ganske lidt udenfor Girls in Airports rammerne. Nu er han aktuel med et helt nyt projekt, Night Repair, hvor han har håndplukket et eksklusivt hold til, at omsætte musikken. Guitaristen Henrik Olsson, der havde to Girls in Airports medlemmer med i sit Penumbra Ensemble projekt i 2014 og bassisten Jeppe Skovbakke og trommeslageren Sean Carpio, der bla. spillede sammen i Mikkel Plougs gruppe med Mark Turner, er det helt særlige team.

Martin Stender har forladt det velkendte afro inspirerede og rytmefyldte G.I.A. univers til fordel for et mere rytmisk nedtonet og filmisk præget univers. Sean Carpios trommer har en fri rolle. Jeppe Skovbakke indtager pladsen som timekeeper. Henrik Olsson er altmuligmanden, der kan eksperimentere som man ikke troede, at det var muligt. Ovenover det hele svæver Martin Stender på tenorsax (og altsax på et enkelt nummer) i en langt mere fri rolle end den man kender fra G.I.A., hvor duospillet med Lars Greve er en af gruppens hjørnestene.

Hos Night Repair er hjørnestenen det nordiske natteunivers. Der hvor tankerne samles op. Der er den skønne ballade C/B, hvor Olssons nylonguitar og Skovbakkes tørre bas danner grobund for Stenders saxofonistiske sjælespil. Der er den urolige Jump Shot med et skarpt guitarriff. Der er det smukke åbningsnummer Tilulli. Pladen lukker uafklaret ned med Heto Dwell, hvor Henrik Olsson flænser guitaren og Skovbakkes synthbas buldrer. Det ulmer og vil ikke slutte. Med titlen 1st Album mere end antyder Stender, at vi kun har hørt starten.

Martin Stender har med Night Repair lavet et nyt band, der stråler stærkt. Det er både originalt, stemningsmættet og medrivende. Der skal lyde en stor anbefaling herfra.

Bonusinfo:
Kvartetten spiller i Skuespilhusets Foyer d. 9. juli kl. 15.00 i forbindelse med Copenhagen Jazz Festivals 21st Century Jazz koncerter.

Ingen kommentarer: