onsdag, august 08, 2018

CLT: Every second is a blues DL/stream

Bassisten Casper Nyvang Rask, pianisten Lars Fiil og trommeslageren Terkel Nørgaard gemmer sig bag navnet CLT. De mødtes en dag i studiet, sidste år og indspillede de 7 numre på albummet Every second is a blues. Det er tre stærke musikalske personligheder, der mødes over de spontant improviserede stykker musik. De har alle tre evnerne til, at spille abstrakt og ekspressiv musik, hvilket de har demonstreret i egne og andres projekter. Derfor var jeg ganske rolig, da jeg satte mig til, at lytte - de kaster mig som lytter ud i det ukendte og jeg forbliver tryg, på trods af det ukendte.

Hvad er det som CLT kan? Terkel Nørgaard har et elegant, lydhør og antændt trommespil. Casper Nyvang Rasks basspil er fantasifuldt afvekslende, mellem det strøgne spil, det huggende og det krøllede melodiske, som f.eks. soloen på Well Walked Wilbur. Lars Fiil har været en stor favorit hos undertegnede i flere år. Han er inde i musikken, omkring den, på den, oven i og udenfor. Det er jazz med nerve og sjæl. De sætter noget på spil, afprøver deres idéer i nuet - og har heldet og dygtigheden med sig. Det lyder nemlig godt. 

Det er avanceret triojazz med flere lag, end dem man lige hører med det samme. Derfor er det også musik, der tager tid at lytte til. Du får ikke en pleaser her, men en lige så kravsstillende bandit, som et 3 årigt barn, der vågnet op en søndag morgen. Du bander over situationen. Efter lidt tid er det heldigvis slet ikke så slemt. Tværtimod. 

Ingen kommentarer: