søndag, august 05, 2018

SP Just Frost: Live in CPH (Revinylize) LP

Inden halvfemserne sluttede, havde den københavnske trio SP Just Frost med stor succes, sat gang i mange fester rundt omkring på de danske spillesteder. Personligt oplevede jeg dem adskillige gange på Fermaten i Herning. Jeg var totalt og aldeles blown away. Ikke siden jeg var til dobbeltkoncert med Dr. John og Allen Toussaint i Philadelphia i 1988, havde jeg oplevet nogen der kunne spille så sprællevende, svedig New Orleans rhythm’n’blues og funk, som de tre var i stand til. Festen blev fulgt op med en CD, Live in CPH, som på forrygende vis indkapslede og dokumenterede det helt særlige som de tre var i stand til. Siden er det blevet endnu flere plader og ikke mindst koncerter. 

Optagelsen fra Café Bopa i november 1998 er for mig stadigvæk den bedste de har lavet. Så da min lokale pladepusher, Fryde fra Respin fortalte, at han gik og arbejdede på at lave en genudgivelse af pladen på vinyl, blev glæden stor. Den var selvfølgelig kun udgivet på CD i 1998, hvor de fleste troede, at vinylen var død. Der er mange plader fra den tid, som man ikke behøver på vinyl. Men der er også dem, der bare skriger på en genudgivelse og her er Live in CPH en regulær knaldperle. Fryde har startet selskabet Revinylize og er gået all-in med udgivelsen, der er presset på guldvinyl i et begrænset oplag hos Nordsø Records. 

Pladens 11 numre er som et N’awlins party mixtape, hvor der kun er taget numre fra øverste hylde. Her er Somebody changed the lock og Iko Iko, som Dr. John gjorde kendte med albummet Gumbo eller hvad med Chuck Berry’s You never can tell, Hank Williams’ Jambalaya, Bobby Womack’s Used to love her eller jazzklassikeren Basin’ Street Blues? Alle er spillet med et overskud og en sikkerhed, som der kun høres I New Orleans. Søren Frost på trommerne kan spille New Orleans shuffle, Esben Just danser på tangenterne mens SP holder et steady beat. Dengang pladen blev udgivet, skrev det ansete New Orleans musikmagasin OffBeat, i deres anmeldelse af pladen: “Close your eyes and this spirited celebration will transport you to the heart of the New Orleans street-beat scene, even if you already live here.” God fornøjelse.

Ingen kommentarer: