onsdag, april 03, 2019

Lasse Mørck: The Aztec Creation Myth Suite (Lasse Mørck) CD/DL/stream + bog

Jeg fandt mit gamle eksemplar af Charles Mingus’ legendariske album Tijuana Moods frem, da jeg havde hørt instrumentkollegaen Lasse Mørcks The Aztec Creation Myth Suite. Hvordan var det nu den lød, Mingus’ gamle plade?

Her kunne det ret hurtigt konstateres at der ikke var nævneværdige musikalske sammenfald mellem de to bassisters mexicansk inspirerede musik.
Lasse Mørck er fra Danmark og nutiden. Mingus er fra USA og fortiden. Mingus’ plade er underholdende og ret beset en turistplade. Her går Lasse Mørck helt anderledes til værks. Han har skabt sine kompositioner med udgangspunkt i aztekernes skabelsesberetning. 

Lasse Mørck har tidligere boet i Mexico, hvilket satte ham i gang med at lave musikken. Iøvrigt flyttede han atter til Mexico i begyndelsen af 2019, så han er langt fra færdig med Mexico. Han har samlet et stærkt hold af danske og mexicanske musikere omkring sig på pladen. Jakob Sørensen på trompet, Jesper Løvdal på saxofon og klarinet, Raphael Gimenes på guitar, Yohnanier Ramon på percussion og Snorre Kirk på trommer var med i studiet. 

Der er lavet en lille bog, hvor Lasse Mørck har beskrevet historierne bag kompositionerne. Den er illustreret med nogle smukke træsnit af den dansk/mexicanske kunstner Rama King Nash. Enkelte numre er med tydelig mexicansk inspiration, som f.eks, Tezcatlipoca og Quetzalcoatl. Mørcks fabulerende og mytologiserende jazz er inspirerende og spændende at dykke ned i. Han skaber musik og historier med mange dybder. Det er en plade, der er som skabt til lænestolen og fordybelsen. Sole, guder, blod, sved, tårer, kærlighed, bjerge, floder og alt muligt flyver om ørerne på dig, når du først åbner for Lasse Mørcks musikalske eventyr. Det er meget stærkt og langtidsholdbart albumudspil fra Lasse Mørck. Meget anbefalelsesværdig til den eventyrlystne jazzglobetrotter.

Ingen kommentarer: