tirsdag, april 23, 2019

Crazy Doberman (Mastermind Records) LP/DL/stream

Det århusianske undergrundspladeselskab Mastermind Records, har udgivet mange plader der falder udenfor vanlige musikalske genrer. De har kastet sig over det amerikanske band Crazy Doberman. Det er fra den dybe undergrund, jazzens undergrund. Bandet udspringer af Industrial bandet Doberman. Det 10 mand store Crazy Doberman har allerede siden starten for 2 år siden, udsendt over 15 kassettebånd og flere CDr (hjemmebrændt CD). Ud over en enkelt 12” fra 2017, er det her deres første regulære LP på vinyl.

Det er avantgarde, free jazz, improv, experimental, psych, kraut, musique concrete og flere andre genrer fra musikkens overdrev, der mødes i et forrygende clash. Jeg vil tillade mig at tilføje en tanke om at der opstår en psykedelisk og spirituel stemning, når man først placerer sig som lytter inde i musikken.

Der hvor Crazy Doberman skiller sig ud og viser deres originalitet, er i deres blanding af klassiske jazzinstrumenter, som saxofon og elektroniske instrumenter. Det smelter sammen på naturligste vis. Det amerikanske webmagasin Psychedelic Baby Magazine kalder dem meget præcist for et Black Hole Free Jazz Band.

For nylig så vi et billede af et sort hul ude fra rummet. Nu ved vi også hvordan det sorte hul i free jazzen lyder. Farligt og fascinerende.

Ingen kommentarer: