fredag, april 26, 2019

Kasper Staub plays Ask Kjærgaard’s Book of Moons volume 2 (Asktravagant Records) DL

Kasper Staub kender jeg bedst fra Kaspers egen trio og fra bands som I Think You're Awesome og Fabel. Han er også medlem af indierock bandet Lowly der lige har udsendt et album, hvor jeg har læst rosende anmeldelser i både Information og Politiken. 

Han er aktuel på endnu en udgivelse. Kasper Staub har lavet musik til Ask Kjærgaards Book of Moons projekt, som jeg skrev om første gang i januar 2018, hvor Rasmus Kjær stod for musikken. Dengang skrev jeg at Ask Kjærgaard havde lavet 70 kompositioner på 3 måneder. I forbindelse med den nye udgivelse er det ændret. På 3 år er det blevet til 155 kompositioner - en for hver navngiven måne i solsystemet. Ask Kjærgaard har overladt sine kompositioner til Kasper Staub, der har haft helt frie hænder i processen.

Kasper Staub har lavet et album med en blanding af eksperimenterende pop, electronica og en lille sjat jazz. Der er et nummer som det korte soloklaverstykke Thrymr, der er ren jazzet nordisk klavermagi. Så er der Phoebe, der er en skøn lille weirdopop sag med sang. Kasper Staub bruger elektronisk manipuleret vokal på flere af albummets numre.

Dione er let fordrejet klaver og akustisk guitar, hvor Nils Frahm og August Rosenbaum ikke er langt væk. Flere gange tænker jeg, at det bliver ambient - men afbrydes hele tiden i den tanke, da Kasper Staub ikke har lavet flydende klanglandskaber. Der er mange skift og afbrydelser undervejs på albummet. Book of moons volume 2 er et forrygende og afvekslende album fra en musiker, der ikke lader sig sætte i en musikalsk genrebås.

Ingen kommentarer: