mandag, april 08, 2019

Ralph Alessi: Imaginary Friends (ECM) CD/DL/stream >> Florian Weber: Lucent Waters (ECM) CD/DL/stream

I midten af maj udgiver Terkel Nørgaard et album med den prominente amerikanske trompetist Ralph Alessi som gæst. Alessi har allerede selv udgivet et album i år og medvirkede på en anden med Florian Weber der kom i slutningen af sidste år. Jeg har lyttet til dem begge.

Ralph Alessi er sammen med Ravi Coltrane på albummet Imaginary Friends. Et album, der matcher den nerve og intensitet der også var på de foregående ECM albums, Baida og Quiver. Når Alessi er sammen med Ravi Coltrane udbygger det og forstærker Alessis udtryk og musikalske sprog. De er venner i musikken, hvor de komplementerer hinanden. Alessis beroligende og rene tone på trompeten står skarpt og præcist på den flot producerede plade, hvor Andy Milne spiller piano, Drew Gress spiller bas og Mark Ferber spiller trommer.

Den tyske pianist Florian Weber har været i det samme studie, Studios La Buissonne, der ligger lige udenfor Carpentras i sydfrankrig, som Alessi var med sit album. Weber har samlet et US dreamteam med Alessi, Linda Oh på bas og Nasheet Waits på trommer. Selv om de er amerikanere, er der en europæisk stemning i musikken. Weber har klassisk åre, der løber i ham og farver musikken. Igen blæser (bogstaveligt talt) Ralph Alessi mig omkuld, når han med den største selvfølgelighed spiller op til Webers kompositioner. Har du brug for et godt eksempel, så er Fragile Cocoon hen mod slutningen af albummet, et af den slags numre.

Ralph Alessi, er når man lige har lyttet til to så gode albums, noget af det stærkeste fra den amerikanske jazzscene lige nu. Lyt med og bliv forelsket. Jeg ser i den grad frem til Terkel Nørgaards kommende plade med Ralph Alessi.

Ingen kommentarer: