mandag, april 22, 2019

Zier Romme: Stories (Storyville) CD/DL/stream >> Alvin Queen Trio: OP - a tribute to Oscar Peterson (Stunt) CD/DL/stream

Der er med kort mellemrum kommet et par plader, hvor pianisten Zier Romme Larsen indtager nogle centrale roller. Den første bærer Zier Rommes navn og er en kvartetplade, hvor han får hjælp af vennerne Pelle von Bülow på guitar og Rune Fog-Nielsen på bas samt det amerikanske trommefænomen Rodney Green. Selvfølgelig er det Zier Rommes plade - men Pelle von Bülow stjæler sin del af opmærksomheden. Han spiller en berusende lækker guitar der har taget en god portion George Benson med på vejen. Altså den unge Benson.

Kvartetten spiller bl.a. musik af Duke Pearson, Herbie Hancock og Chick Corea. Det tager en anden retning end det Oscar Peterson-prædikat som Zier Romme ellers har fået påklistret. Her er en anden og mere direkte tilgang til numrene. Jeg synes at det dufter lifligt af hardbop. Det er en udvikling som Rodney Green, der også har produceret pladen, har været med til at sætte i gang, da han foreslog flere af numrene. Trommeslageren Rodney Green er afsindig god til at løfte de andres spil frem til noget blændende. Han spiller med et ligefremt overskud, der investeres i de unge medmusikanter.

Uptempo udgaven af Watch your step er ud fra Hugo Rasmussens arrangement. Der forsøges vellykket med et djævelsk højt tempo. Melodien til Halfdan Rasmussens Noget om helte, som Robert Norman lavede, spiller kvartetten som dansk forår og øller i min mave. Stories er en meget anbefalelsesværdig plade som Zier Romme har lavet.

Oscar Peterson trommeslageren Alvin Queen har sammen med Zier Romme og bassisten Ida Hvid lavet en tribute til Oscar Peterson. Her får Zier Romme på fineste måde kombineret Oscar Peterson indflydelsen med sig selv. Mesteren hyldes med grundlæggende spilleglæde og musikalsk leg mellem tre musikere, der mødes i øjenhøjde. Alvin Queen er kapelmesteren og bruger ofte muligheden for, at smide sine små virtuose trommefinesser ind i musikken. Det fungerer fordi han har et vildt drive og swing i trommespil. 

Trioen spiller overvejende numre komponeret af Oscar Peterson. De inkluderer endda giganthittet Hymn to Freedom, som de gudskelov spiller på deres egen måde. Zier Romme har skrevet nummeret Hero til albummet - og nå ja, det er jo ikke så svært, at gætte hvad det går ud på. Afslutningsvis skal det pointeres at det er en fornøjelse at høre bassisten Ida Hvid. Hun står urokkeligt fast i trioen, hvor hun sørger for at det hele hænger sammen. Der er power og følelser i det spil. En hyggelig og meget velspillet sag.

Ingen kommentarer: