tirsdag, februar 23, 2021

Henrik Sørensen: Triologic II - Live from Odeon (Henrik Sørensen/Gateway) stream

 

Det er 11 år siden, at jeg anmeldte den første plade med improviseret kirkeorgel spillet af Henrik Sørensen. Siden er det blevet et par stykker mere med kirkeorgel - jeg har dog ikke anmeldt den seneste plade, Organum Momentum V, som Sørensen udsendte juli sidste år. Henrik Sørensen er også jazzpianist udover at være organist.


Nu har han lavet en trioplade, Triologic II, der som titlen antyder er nr. 2. Den første kom i 1997. Henrik Sørensen har beholdt bassisten Peter Hansen og ny mand i trioen er Trommeslageren Karsten Bagge.


Henrik Sørensen er af klassiske triojazzskole, hvilket også er en af grundene til, at jeg ikke kan lade være med at skrive om udgivelsen. Mit hjerte banker hårdt for den slags jazz. Det er den dynamiske, lyriske og melodiske triojazz, der er rundet af eksempelvis Bill Evans og Chick Corea. Sangbare linjer der støttes af en backing, der ikke er bange for at swinge og give den lidt ekstra oven i hatten - med et følsomt touch.

Pladen åbner med Stella by Starlight og lukker med Autumn Leaves. I mellem de velkendte standards spiller de egne kompostioner, der passer ind i standards-stilen. En dejlig velspillet udgivelse.

Soundcloud

Ingen kommentarer: