mandag, februar 08, 2021

Randi Pontoppidan & Thomas Buckner: Voicescapes (Chant Records) LP/DL/stream

 

De fleste mennesker har den. Stemmen. Vi snakker, vrøvler, synger, råber og meget andet med stemmen. De lyde som vi former med stemmen bruger vi til at kommunikere med andre mennesker. Der kommer ord ud af vores mund.


Stemmen kan også bruges på andre måder. Det er danske Randi Pontoppidan et lysende eksempel på. Hun eksperimenterer med stemmens muligheder og går veje der ikke er betrådt af mange før hende. Hun har udgivelsesmæssigt været meget aktiv indenfor de sidst par år, bla. sammen med Christian Rønn.


Denne gang er hun sammen med den amerikanske vokalkunstner Thomas Bruckner. Han var i Danmark, hvor han optrådte i Mandagsklubben. Kresten Osgood førte dem sammen og de var på bølgelængde med det samme. Da Buckner atter kom til København og Mandagsklubben, var der booket tid i John Fomsgaards studie på Møn, et par dage efter. Det er et møde mellem to stærke vokalekvilibrister. Buckner er barytonsanger og kommer bla. med 40 års samarbejde med Art Ensemble of Chicago legenden Roscoe Mitchell. 


På Voicescapes går de langt og kommer vidt omkring. Pontoppidan bruger elektroniske effekter og udvider stemmereservatet betragteligt. Buckner og Pontoppidan er lige så umage et par som de er skabt for hinanden. Det er en af de helt unikke plader, der står tilbage og efterlader stor respekt. Er du til eksperimenterende musik? Så behøver du ikke at tøve. Lyt!

Bandcamp

Ingen kommentarer: