onsdag, februar 10, 2021

Jens Jefsen: Music between gigs (Gateway) CD/DL/stream

 

Sidste år, kort efter den stor nedlukning, var den meningen at basveteranen Jens Jefsen skulle spille koncert med trioen med Uffe Steen på guitar og Alex Riel på trommer. Anledningen var et ønske fra Jazzselskabet Aarhus, der havde ført trioen sammen omkring en nyfortolkning af Jens Jefsen Trio-albummet Interaction fra 1991. Det blev som bekendt aldrig til noget. Nu er koncerten  flyttet til april i år.


Under nedlukningen har Jens Jefsen lavet albummet Music between gigs - musikken mellem koncerterne. Han har lavet albummet i hjemmet i Åbyhøj. Det er ikke første gang han gør det. Så corona eller ej. Det her er lyden af en ustoppelige bassist, der bliver ved med at have noget på hjerte.


Han er også modig. Han har valgt at spille to meget forskellige generationshymner. John Lennon’s Imagine og Nirvana’s Smells like teen spirit. De er med til at vise noget af Jens Jefsens styrke. Han går uimponeret ind i musikken og gør dem til sine egne. Han er tro mod melodierne. Han spiller melodien på bassen - og føjer gennem arrangementerne nye geniale detaljer til de kendte sange.


Det er gennemgående for albummet, at Jefsen spiller melodien på bassen og ellers bevæger sig frit og ubundet rundt i musikkens verden. Undervejs får han besøg af gæstemusikere, som Uffe Steen på guitar eller Lasse Høj Jacobsen på violin. Jens Jefsen er inspirerende. Han står ikke stille. Han er undersøgende og nysgerrig. Det kan coronanedlukninger og pensionistalder ikke stå i vejen for.

Jens Jefsen

Ingen kommentarer: