tirsdag, februar 09, 2021

Müntzing/Wikström/Callesen: Ping Pong Punktum (ILK) bog+kassettebånd

 

Der var engang før iPad’en fandtes, hvor godnathistorieoplæsningen blev truet af kassettebåndsbøgerne. Det var små bøger med tilhørerende kassettebånd med eventyr. Her blev historierne læst op på båndet, hvilket godt kunne være lidt mere spændende end moders oplæsninger.


Herman Müntzing og Qarin Wikström har lavet lydledsagelse til Jan Oksbøl Callesens billeder med udgivelsen Ping Pong Punktum, der er en bog med tilhørende kassettebånd. Müntzing og Wikström er begge erfarne lydkunstnere, der benytter sig af diverse maskiner, elektronik, effekter og vokal. De har skabt abstrakt dadaistisk lydværk, hvor klangflader, støj og stemmer blandes og mødes. 


Der er lavet 12 billeder, der kan betragtes sammen med lyden. Ligesom med kassettebåndseventyrerne, kommer der er en lyd, når man skal bladre til et nyt værk. Det er godt tænkt af de tre, at lave lydkunst med tilhørende billeder, som man meditativt betragter mens lydene fører hjernen rundt i et, til tider noget dystert univers, hvor der også er sprækker med lys. 

Den kan både købes med kassettebånd og med et kassettebåndslignende USB-stik.

Ping Pong Punktum

Ingen kommentarer: