torsdag, februar 11, 2021

Legacy+>> Femi Kuti: Stop the hate (Partisan Records) >> Made Kuti: For(e)ward (Partisan Records)

 

Under den rammende overskrift Legacy+ udkommer dette dobbeltalbum, der indeholder to selvstændige udgivelser fra henholdsvis Fela Kuti’s søn og sønnesøn. Sønnen Femi Kuti var i mange år med i faderens bands og siden kom sønnesønnen Made Kuti med i Femi’s forskellige bands. 


Da de gik og arbejdede på hver deres album opstod idéen om at samle dem til en udgivelse på pladeselskabet Partisan Records, der også står for udgivelse af afdøde Fela Kuti’s værker. 


Femi Kuti har lavet et album der er direkte inspireret af faderen Fela’s udadvendte afrobeat. Det er både festligt og alvorligt. “If government no fit do their job, Make them comot for there…Make them give us electricity, Make them repair all the roads, Made them give us good health care, Make them give us clean water to drink…” som Femi synger på Pa Pa Pa. Der er stadig en masse at kæmpe for og Femi gør det på smukkeste vis I ånden fra faderen.Made Kuti spiller selv alle instrumenter på albummet For(e)ward. Han har ligesom farfaren Fela gået på Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London. Stilen er direkte og progressiv afrobeat med et tydeligt politisk sigte. Der er stadig en masse at kæmpe for i Nigeria (og andre steder i verden), som her i spoken word stykket i nummeret Different Places, hvor Made Kuti refererer til farfarens musikalske kamp i 70’erne og siger at der stadig er meget at kæmpe for:

Zombie, ITT, Yellow Fever, CBB

These songs were talking about his present

Not what was to be

We must now understand just how scary it is

That we are facing the same problems from the 70s

And think for ourselves how hard we must work collectively

To be free”

Partisan Records

Ingen kommentarer: