søndag, september 05, 2021

Abekejser: Blueprint (Abekejser/Jazzhaus Records) LP/DL/stream

 

Der er gået to år siden debuten, som jeg var så begejstret for, at de fik Jazznytprisen 2019. Abekejser er aktuelle med deres andet album Blueprint. De har taget titlen fra en Martin Luther King tale - og inkluderet talen som et mellemspil efter åbningsnummeret. “What is in your life’s blueprint?” Spørger King - og anbefaler et solidt fundament. 


Abekejser står på et solidt musikalsk fundament - de har lavet deres musikalske blueprint. Hver enkelt musiker bidrager med deres unikke musikalske stemme. Jon Døssing Bendixens analoge og organiske synthklange indtager en tydelig plads i front sammen med Jeppe Lavsens lettere afroinspirerede og twangy guitar. Adrian Christensen skifter mellem elbas og Moog mens Frederik Emil Bülow på trommerne har travlt og når en masse. Sidste mand Rasmus Fisker, der står for elektronik og loops har forladt gruppen efter indspilningen af albummet. 


Abekejser er udadvendt og afvekslende i deres udtryk. Der er humor og god stemning. Singlen Hey Girl er en skøn tilbagelænet festperle, hvor Jon Døssing Bendixen med vocoderstemmen forfører os. Det er netop i kraft af deres blueprint, at jeg aldrig er i tvivl om, at det er Abekejser der spiller. Det er også kendt at et blueprint eller en grundskitse ikke ser ud som det færdige produkt. Her er Abekejser et jazzband der griber nuet. De lægger øjeblikkets udtryk ned i numrene. Improvisation og kollektivets stærke stemme giver os lækre numre som Primate Time og The Mana Bar. Hæng med på Abekejsers musikalske rejse. Det er en af årets fe’e århusianske (og danske) jazzplader.

Abekejser

Ingen kommentarer: