torsdag, september 23, 2021

Hogo Fogo: Repeat (Hogo Fogo/Gateway) DL/stream

 

Det er en dejlig forfriskende udgivelse som den nye kvartet Hogo Fogo er ophavsmænd til. De starter i Mozambique med en veldrejet afrofunk sag, hvor guitaren danser sammen med de andre instrumenter. De skifter retning på den efterfølgende The Long Country, hvor Norden også indfinder sig i deres univers. Lars Emil Riis på keyboards, Spencer Gross på guitar, Søren Lund på bas og Michael Dalgas på trommer har spillet sammen i mere end 14 år med andre artister og træder nu frem med deres eget. 


Der er melodisk overskud og styr på musikken. De kalder selv musikken for world/urban//soul/folk instrumental groove. De kan spille lazy smooth som på 15 ways, hvor Spencer Gross’ guitar sidder så lækkert. På Big Nine er det Lars Emil Riis der tager stikket med en fed solo mens Michael Dalgas holder gryden i kog med uptempo whiskers spil. 


Det er en afvekslende og alligevel sammenhængende plade, hvor alle 7 numre har deres kendetegn og lyder som de er fra samme band. En rigtig god debut fra de erfarne gutter, der har fået så meget blod på tanden, at de snart går i studiet for at indspille plade nr. 2.

Hogo Fogo på Facebook

Ingen kommentarer: